Κοινωνικά Δίκτυα

Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών

laboratory image
Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
+30 24210 93196
spetropoulos@uth.gr

Βασική εκπαίδευση και στοιχεία που απαιτούνται για τη σύγχρονη παραγωγή λαχανικών. Επιστημονικές γνώσεις στα αντικείμενα της λαχανοκομίας σε υπαίθριες και θερμοκηπιακές καλλιέργειες στην Ελλάδα. Πολλαπλασιασμός λαχανικών ( εγγενής και αγενής ). Βιολογικά χαρακτηριστικά και τεχνικές καλλιέργειας των κυριότερων ετήσιων και πολυετών λαχανικών. Ασκήσεις : α) Αναγνώριση και περιγραφή των φυτών διαφόρων λαχανικών. β) Πρακτική εξάσκηση με τις διάφορες καλλιεργητικές περιποιήσεις.

Θεσμοθετημένο εργαστήριο. ΦΕΚ: 465 05/03/2004

Ερευνητικές Δραστηριότητες

  1. Αξιολόγηση παραδοσιακών ποικιλιών.
  2. Επίδραση του εμβολιασμού στην απόδοση και την ποιότητα των λαχανικών.
  3. Αξιοποίηση αυτοφυών φυτών για χρήση ως λαχανευόμενα.
  4. Φυσιολογία καταπόνησεων (έλλειψη νερού, αλατότητα) και επίδραση τους στην ποιότητα και τις αποδόσεις καλλιεργούμενων και αυτοφυών φυτών.
  5. Αιθέρια έλαια αρωματικών λαχανικών.

Εργαστηριακή Υποδομή

  1. Υπολογιστές, εκτυπωτές, Video Projectors.
  2. Ψυχώμενος επωαστικός.
  3. Εργαστηριακός ζυγός.
  4. Ψυγειοκλίβανο VELP FTC 901.
  5. Κλίβανο MEMMERT UNB-500.

Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις

  1. Μελέτες στις κηπευτικές καλλιέργειες

Ερευνητικά αποτελέσματα/ προϊόντα

Ερευνητικά Έργα

  1. Αξιολόγηση ποικιλιών άνηθου (Anethum graveolens L.) σε σχέση με την αζωτούχο λίπανση και την καταπόνηση από αυξημένη αλατότητα.

Πρόσωπα

Διευθυντής
Χα Αβραάμ
+30 24210 93138
Λέκτορας
Πετρόπουλος Σπυρίδων
+30 24210 93196